Церемония по тържественото изпращане на български военен контингент за участие в операцията

...
Церемония по тържественото изпращане на български военен контингент за участие в операцията
Коментари Харесай

Изпратиха български военни за участие в операцията на ЕС в Босна и Харцеговина

Церемония по тържественото изпращане на български боен контингент за присъединяване в интервенцията на Европейския съюз в Босна и Херцеговина „ Алтеа “ се организира на площад „ Васил Левски “ в град Карлово. Това оповестяват от министерството на защитата.


В състава на контингента са включени военнослужещи от 61-а механизирана бригада-Карлово и 110-и логистичен полк - Пловдив от Сухопътните войски, от Съвместното командване на силите и работа „ Военна полиция “. 

„ В Босна и Херцеговина вие представяте България и Въоръжените сили. От вас се изисква бдителност, вземане предвид с ситуацията и прецизно изпълнение на всички общоприети оперативни процедури “, сподели в обръщението си към военнослужещите заместник-началникът на защитата генерал-лейтенант Михаил Попов и им пожела триумф.    

На церемонията участваха също командирът на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков, командирът на Съвместното командване на силите генерал-майор Валери Цолов, командирът на 61-а Стрямска механизирана бригада бригаден военачалник Маргарит Михайлов,  представители на локалната изпълнителна власт, поданици на град Карлово. 

Генерал-майор Валери Цолов връчи на помощник-националния пълководец подполковник Пламен Стефанов документ за подготвеност на контингента за присъединяване в интервенцията на Европейски Съюз „ Алтеа “. 

Молебен за здраве и благоденствие отслужи Негово Високоблагоговейнство отец Марко Тодоров - архиерейски наместник на Карловската духовна околия. 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР